KAKOFONIEUWS (Updated: 23-01-2021)

KLIK VOOR FOTO'S VAN KAKOFONIE 2020 !!!

 
23-01-2021 GEEN KAKOFONIE MAAR EERSTE EN ENIGE KAKOFONIET!
De Chicas Zaterdagavond 23 januari zou om 20.00 uur de 28e editie van Kapellenfestival Kakofonie losbarsten, maar gooide Corona roet in het eten. Dus dit jaar voor het eerst in 28 jaar de eerste (en laten we hopen de enige) editie van: KakofoNIET.
De zaal blijft leeg en stil en zelfs op straat wordt het stil als de kapellen en het publiek vanavond na 21.00 uur door de eerste avondklok de deur niet meer uit mogen. Maar ondanks alles blijven we positief en gaan we er vanuit dat we er volgend jaar gewoon weer zijn en dat de 28e editie van Kapellenfestival Kakofonie dan alsnog op volle sterkte kan plaatsvinden in een warm, dampend en bomvol Zalencentrum De Brug en we weer kunnen genieten van alle feestelijke orkesten.
En De Chicas die vorig jaar de wisseltrofee meenamen naar het Brabantse Prinsenbeek, die mogen nog een jaartje langer van de 'Kakofoon' genieten.
Voor nu: Blijf veilig, blijf gezond en hopelijk tot snel!......
 
31-10-2020 KAKOFONIE 2021 GEANNULEERD I.V.M. COVID-19!
De Chicas Als organisatie van het Kapellenfestival Kakofonie hebben we met pijn in het hart moeten besluiten om Kakofonie 2021 niet door te laten gaan. Gezien de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus en de beperkingen waarmee we allemaal dagelijks te maken hebben ligt het niet in de lijn der verwachtingen dat de omstandigheden over een kleine 3 maanden weer genormaliseerd zijn. Zelfs bij een versoepeling van de huidige maatregelen kunnen wij het festival niet organiseren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en sfeer van Kapellenfestival Kakofonie. Vandaar het besluit om 2021 over te slaan en we hopen dat we na een jaar pauze de draad in 2022 weer op kunnen pakken met de organisatie van:
KAKOFONIE 2022:
Zaterdagavond 29 Januari 2022
de 28e editie van Kapellenfestival Kakofonie !!!
in Zalencentrum De Brug te Reeuwijk
Tot die tijd: zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen, blijf veilig, gezond en vooral optimistisch en hopelijk breken er gauw weer betere tijden aan met mooie festivals en optredens.
 
26-01-2020 CHICAS NEMEN KAKOFOON MEE NAAR PRINSENBEEK!
De Chicas Na 17 jaar stond er eindelijk weer eens een 100% dameskapel op de podia van Kapellenfestival Kakofonie en wat voor een. De Chicas uit Prinsenbeek wisten met hun optredens de meeste credits van de stemmingsmeesters te vergaren, omdat zij er, naar oordeel van de andere 13 kapellen, het meest in zijn geslaagd om de gunst en waardering van het publiek te winnen. De wisseltrofee de 'Kakofoon' gaat nu dus voor een jaar naar het Brabantse Prinsenbeek, waar hij een mooi plaatsje krijgt in café-zalencentrum Marktzicht Prinsenbeek, de thuisbasis van De Chicas.
Na de overhandiging van de trofee gaven de dames vol enthousiasme nog een mooie toegift om dit heuglijke feit te vieren.
Het Kapellenfestival Kakofonie werd dit jaar voor de 27e keer georganiseerd in Zalencentrum De Brug te Reeuwijk. Met veertien fantastische blaaskapellen waren de zalen aan het begin van de avond al goed gevuld met zo'n 250 muzikanten en met de toestroom van het publiek zat de stemming er gauw in. Kakofonie 2020 was wederom een zeer geslaagd festival, mede dankzij het enthousiasme van de blaaskapellen: de Baggerbeugels Boskoop, de Blaaskaken-Boskoop, De Blaaskaken-Enkhuizen, BOOH-Haarlem, The Brassholes-Leiden, De Chicas-Prinsenbeek, Code ROOD Entertainment Band-Dordrecht en The Rolling Tones-Dordrecht, Dweilorkest Kap Nah-Den Haag, De Koele Band Oosterhout, Blaaskapel Ladderszat-Roelofarendsveen, Partyband Leiden, De Waaghalzen, Gouda en WildeBRAZZ-Gouda.
Als goed doel gaat Kakofonie dit jaar de Speelgoedbank Gouda verblijden met kinderfietsjes. Bij de Speelgoedbank Gouda kunnen gezinnen die het ontbreekt aan de financiële middelen vier maal per jaar onder begeleiding leeftijdverantwoord speelgoed voor hun kind(eren) uitzoeken; een doel dat goed past in de reeks van bestemmingen die Kakofonie in de loop der jaren heeft gesteund. Dus op naar volgende jaar, want dan vindt op 23 januari 2021 de 28e editie van het Kapellenfestival Kakofonie plaats in Zalencentrum De Brug in Reeuwijk.
CHICAS, gefeliciteerd met de Kakofoon, zorg er goed voor!!!
KAPELLEN, bedankt voor jullie fantastische optredens en de feestelijke sfeer die jullie hebben gebracht!!!
PUBLIEK, bedankt voor voor jullie komst en het aanmoedigingen van de kapellen!!!
SPONSORS, bedankt voor jullie (financiële) steun, want hierdoor keert Kakofonie volgend jaar weer terug in Reeuwijk......!!!
MEDEWERKERS, bedankt voor jullie geweldige inzet, want zonder jullie geen Kakofonie....!!!
 
27-11-2019 DEELNEMERS KAKOFONIE 2020 BEKEND
De deelnemers aan Kakofonie 2020 zijn bekend. Totaal 14 kapellen willen graag meedoen, dus daarmee is het deelnemersveld compleet.
Klik voor een overzicht van alle deelnemers.
 
27-01-2019 BLAASKAKEN NEMEN KAKOFOON MEE NAAR BOSKOOP!
Blaaskaken Dit jaar was het de eer aan de Blaaskaken uit Boskoop om na de finale van het Kapellenfestival Kakofonie de wisseltrofee De 'Kakofoon' mee naar huis te nemen. Deze trofee wordt uitgereikt aan de kapel die er, naar oordeel van de andere 13 kapellen, het meest in is geslaagd om de gunst en waardering van het publiek te winnen. Het Kapellenfestival Kakofonie werd dit jaar voor de 26e keer georganiseerd in Zalencentrum De Brug te Reeuwijk. Met veertien fantastische blaaskapellen waren de zalen aan het begin van de avond al goed gevuld met zo'n 250 muzikanten en met de toestroom van het publiek zat de stemming er al gauw in.
Kakofonie 2019 was weer een zeer geslaagd festival, zeker dankzij de blaaskapellen: Baggerbeugels Boskoop, Blaaskaken - Boskoop, Code ROOD - Dordrecht, Dweilorkest De Damstampers - Amsterdam, Exclusief Oudenbosch, Foutje Bedankt - Den Haag, De Gespleten Klomp Leiden, Dweilorkest Kap Nah - Den Haag, Koorenbouters Dordrecht, De Merweboertjes - Dordrecht, Showband GLAZ - 's-Gravenzande, Hofkapel de Smulnarren - Oosterhout, De Waaghalzen, Gouda en WildeBRAZZ - Gouda.
Het goede doel van dit jaar, het Thomashuis Gouda kan rekenen op het gewenste bankje voor bij het kippenhok dat zij van Kakofonie krijgen. In het Thomashuis wonen 8 á 9 volwassenen met een verstandelijke beperking met elkaar samen leven; een doel dat goed past in de reeks van bestemmingen die Kakofonie in de loop der jaren heeft gesteund. Dus op naar volgende jaar, want dan vindt op 25 januari 2020 de 27e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug.
BLAASKAKEN, gefeliciteerd met de Kakofoon!!!
KAPELLEN, bedankt voor jullie fantastische optredens en de feestelijke sfeer die jullie hebben gebracht!!!
PUBLIEK, bedankt voor voor jullie opkomst en de aanmoedigingen voor de kapellen!!!
SPONSORS, bedankt voor jullie (financiële) steun, want hierdoor keert Kakofonie volgend jaar weer terug in Reeuwijk......!!!
MEDEWERKERS, bedankt voor jullie geweldige inzet, want zonder jullie geen Kakofonie....!!!
 
27-11-2019 DEELNEMERS KAKOFONIE 2019 BEKEND
De deelnemers aan Kakofonie 2019 zijn bekend. Totaal 14 kapellen willen graag meedoen, dus daarmee is het deelnemersveld compleet.
Klik voor een overzicht van alle deelnemers.
 
21-01-2018 KNAOIERS NEMEN 2E KEER KAKOFOON MEE NAAR HUIS!
Knaoiers In 2006 kregen De Knaoiers de 'Kakofoon' al eens in handen en nu 12 jaar later nemen zij opnieuw de wisseltrofee De Kakofoon mee naar huis. De stemmingmeters van alle kapellen kwamen gezamenlijk tot het oordeel dat De Knaoiers de Kakofoon dit jaar met recht verdienden.
Dit jaar deden er 13 fantastische blaas-, feest- en pret-orkesten mee aan Kapellenfestival Kakofonie, dat voor de 25e keer werd georganiseerd in Zalencentrum De Brug te Reeuwijk. Al aan het begin van het festival waren de zalen goed gevuld met zo'n 250 muzikanten en met de toestroom van het publiek raakten de zalen alleen maar voller en zat de stemming er gauw in. Alle kapellen werden enthousiaste aangemoedigd door collega muzikanten én het ruim aanwezige feestende publiek.
Het was dus weer een geweldig feest, zeker dankzij: Bar Gebeure, Dordrecht, Blaaskaken, Boskoop, Dorperdweilers Julianadorp, Blaaskapel De Dwarsliggers, Schiedam, Dweilorkest De Hoetetoeters Ijsselstein, De Knaoiers, Puiflijk, De Notenkrakers, Zevenbergen, Showband Glaz, 's-Gravenzande, De Boere Soulstampers Utrecht, Utrecht, De Valleibloazers, Amersfoort, De Waaghalzen, Gouda, WildeBRAZZ, Gouda en ZZ-Kapel, Den Helder.
Het goede doel van dit jaar, de KLUP uit Gouda, kan ook rekenen op een uitgebreid spellenpakket dat zij van Kakofonie krijgen. Dit pakket kunnen ze heel goed gebruiken tijdens de dagactiviteiten, die een belangrijk onderdeel vormen bij de vrijetijdsbesteding. Een doel dat goed past in de reeks van bestemmingen die Kakofonie in de loop der jaren heeft gesteund.
Dus op naar volgende jaar, want dan vindt op 26 januari 2019 de 26e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug.
KNAOIERS, gefeliciteerd met de Kakofoon!!!
KAPELLEN, bedankt voor jullie fantastische optredens en de feestelijke sfeer die jullie hebben gebracht!!!
PUBLIEK, bedankt voor voor jullie opkomst en de aanmoedigingen voor de kapellen!!!
SPONSORS, bedankt voor jullie (financiële) steun, want hierdoor keert Kakofonie volgend jaar weer terug in Reeuwijk......!!!
MEDEWERKERS, bedankt voor jullie geweldige inzet, want zonder jullie geen Kakofonie....!!!
 
19-01-2018 RYTHMO UIT WYCHEN MELDT ZICH AF!
Vrijdagavond ontvingen we bericht van Rythmo uit Wychen dat zij zich door vervelende omstandigheden af moeten melden voor Kapellenfestival Kakofonie. Ze balen hier vreselijk van, maar het is helaas voor Rythmo niet mogelijk om zaterdagavond 20 januari naar Reeuwijk te komen.
 
05-01-2018 SHOWBAND GLAZ I.P.V. BAGGERBEUGELS
In plaats van de Baggerbeugels komt dit jaar Showband Glaz uit 's-Gravenzande naar Kapellenfestival Kakofonie 2018. De Baggerbeugels kregen door interne afmeldingen helaas de bezetting niet op orde om dit jaar goed beslagen naar Kakofonie te komen. Met Showband Glaz hebben we weer een fantastische nieuwe kapel in huis. Zij komen uit 's-Gravenzande wij vinden het fantastisch dat zij dit jaar op de podia van Kakofonie staan.
Klik voor een overzicht van alle deelnemers.
 
22-11-2017 DEELNEMERS KAKOFONIE 2018 BEKEND
De deelnemers aan Kakofonie 2018 zijn bekend. Totaal 15 kapellen wilden graag meedoen, maar er is slechts plaats voor 14 deelnemers.
De Muggenblazers uit Haarlem zijn helaas niet geselecteerd. Wij hopen dat zij volgend jaar gewoon weer inschrijven en van de partij zijn.
Klik voor een overzicht van alle deelnemers.
 
19-11-2017 INSCHRIJVING KAKOFONIE 2018 GESLOTEN
De inschrijving voor Kakofonie 2018 is vandaag gesloten.
Er is op Kakofonie ruimte voor 14 deelnemers, maar er hebben zich 15 kapellen ingeschreven. Dat betekend dat er dit jaar een kapel zal afvallen.
Binnen enkele dagen weten we wie de definitieve deelnemers worden, maar ook welke inschrijver dit jaar teleurgesteld zal worden.
 
17-05-2017 VOLGENDE KAKOFONIE 20 JANUARI 2018!!!
In verband met de vroege carnaval komend jaar heeft de organisatie besloten om Kakofonie 2018 te vervroegen naar de 3e zaterdag in januari (i.p.v. de 4e zaterdag). Er is dan wat meer ruimte (3 weken) voor de carnaval en we gaan ervan uit dat dit gunstiger is voor de deelnemende kapellen i.v.m. andere 'verplichtingen'.
 
29-01-2017 SOULSTAMPERS NEMEN KAKOFOON MEE NAAR HUIS!
Boere Soulstampers In 2003 namen de Boere Soulstampers de Kakofoon al eens mee naar huis, maar na veertien jaar kregen zij zaterdagavond 28 januari op het Kapellenfestival Kakofonie opnieuw de wisseltrofee in handen. Alle deelnemende kapellen verdienen eigenlijk deze trofee, maar de stemmingmeters kwamen tot het oordeel dat dit jaar de Boere Soulstampers de Kakofoon mee naar huis mochten nemen.
Dit jaar deden er weer 14 fantastische blaas-, feest- en pret-orkesten mee aan Kapellenfestival Kakofonie, dat voor de 24e keer werd georganiseerd in Zalencentrum De Brug te Reeuwijk. Al vroeg in de avond stroomden de zalen vol met bezoekers, waardoor de stemming er al vroeg in zat en de kapellen konden rekenen op de enthousiaste aanmoedigingen van het feestende publiek.
Het was dus weer een geweldig feest dankzij: Baggerbeugels uit Boskoop, BendeGek uit Rosmalen, De Boere Soulstampers uit Utrecht, Coest uit Eindhoven, Exclusief uit Oudenbosch, the eXperience BrassBand uit Eindhoven, Foutje Bedankt uit Den Haag, de Funkapel uit Berlicum, Dweilorkest De Hoetetoeters uit IJsselstein, Blaaskapel Ladder(s)zat uit Roelofarendsveen, Toeter Wèl Toe uit Ammerzoden, De Waaghalzen uit Gouda, WildeBRAZZ uit Gouda en ZWUP uit Montfoort. Het goede doel van dit jaar, de Speelgoedbank Gouda, kan rekenen op nieuwe legkasten voor het uitstallen van speelgoed dat zij ter beschikking stellen aan kinderen van ouders, waarbij het ontbreekt aan financiële middelen om zelf speelgoed aan te schaffen. Een doel dat goed past in de reeks van bestemmingen met een sociale achtergrond, die Kakofonie in de loop der jaren heeft gesteund. Dus op naar volgende jaar, want dan vindt op 27 januari 2018 de 25e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug.
SOULSTAMPERS, gefeliciteerd met de Kakofoon!!!
KAPELLEN, bedankt voor jullie optredens en de sfeer die jullie hebben weten te brengen!!!
PUBLIEK, bedankt voor voor jullie opkomst en het aanmoedigingen voor de kapellen!!!
SPONSORS, dankzij jullie (financiële) steun keert Kakofonie volgend jaar weer terug in Reeuwijk. Bedankt!!!
MEDEWERKERS, zonder jullie geen Kakofonie..... dus voor jullie geweldige inzet; BEDANKT !!!
 
24-12-2016 TOETER-WÈL-TOE I.P.V. VALLEIBLOAZERS
In plaats van de Valleibloazers komt dit jaar Toeter Wèl Toe Ammerzoden naar Kapellenfestival Kakofonie 2017. De Valleibloazers kregen helaas de bezetting niet op orde om dit jaar goed beslagen naar Kakofonie te komen. Met Toeter-Wèl-Toe hebben we weer een fantastische nieuwe kapel in huis. Zij komen uit Ammerzoden, gelegen aan de Maas, net boven Oeteldonk, dus fantastisch dat zij dit jaar op de podia van Kakofonie staan.
Klik voor een overzicht van alle deelnemers.
 
13-12-2016 VALLEIBLOAZERS MAKEN DEELNEMERSVELD COMPLEET
Met de aanmelding van de Valleibloazers uit Amersfoort is het deelnemersveld voor Kapellenfestival Kakofonie 2017 compleet en hebben we weer een fantastische nieuwe kapel in huis. Hoewel nieuwe kapel....??? Deze kapel heeft al een geweldige staat van dienst van bijna 35 jaar en met de bezetting en sound van een "unplugged" bigband is het fantastisch om ze eindelijk eens op de podia van Kakofonie te mogen ontvangen.
Klik voor een overzicht van alle deelnemers.
 
12-12-2016 FUNKAPEL NIEUW OP KAKOFONIE
De Funkapel uit Berlicum is de 13e deelnemer op Kakofonie en doet dit jaar voor de eerste keer mee. Al 17 jaar staan gezelligheid en een goed stuk muziek hoog in het vaandel bij deze club bevriende muzikanten en dat brengen ze zeker met zich mee naar Reeuwijk.
Wij heten de Funkapel van harte welkom!
 
05-12-2016 LADDER(S)ZAT WORDT DE 12e DEELNEMER......
Blaaskapel Ladder(s)zat uit Roelofarendsveen doet ook weer mee. Zij waren al vier keer eerder te gast op Kakofonie en namen in 2013 de wisseltrofee de Kakofoon mee naar huis. Ladder(s)zat maakt er zeker weer een feestje van!
Nu dus nog maar twee deelnemersplaatsen te vergeven, waarbij geldt:
'wie het eerst komt, het eerst maalt'!
 
02-12-2016 Z.W.U.P. UIT MONTFOORT DOET OOK MEE!
De 11e deelnemer aan Kakofonie is Z.W.U.P. uit Montfoort. De laatste keer dat zij meededen was in 1997, dus na 20 jaar zijn ze weer terug op de podia van Kakofonie.
Wij heten ZWUP van harte welkom!
 
29-11-2016 COEST UIT EINDHOVEN MELDT ZICH AAN!
Als 10e deelnemer verwelkomen we Coest Eindhoven. In 2015 waren zij al eens eerder te gast op Kakofonie, dus fantastisch dat ze er weer bij zijn.
Het is al een mooi deelnemersveld en er zijn nog maar 4 plaatsen te vergeven.
 
28-11-2016 NEGENDE DEELNEMER BEKEND!
Met de aanmelding van the eXperience BrassBand uit Eindhoven is de 9e deelnemer aan Kakofonie 2017 bekend, maar het deelnemersveld is nog niet compleet.
Daarom wordt de inschrijving verlengd en geldt: AANMELDEN = MEEDOEN!
Mail ons via: inschrijven_2017@kapellenfestival.nl en 28 januari ben je erbij......
 
12-11-2016 DE TELLER STAAT AL OP ACHT!
De inschrijvingen voor Kakofonie 2017 druppelen binnen en er hebben zich al acht gerenommeerde kapellen aangemeld, maar we zitten nog niet vol.
DUS WIE WORDT DE VOLGENDE INSCHRIJVER???
Schrijf in via een mail naar: inschrijven_2017@kapellenfestival.nl
 
21-10-2016 EERSTE VIJF INSCHRIJVINGEN BINNEN!
De inschrijving voor Kakofonie 2017 loopt en de eerste 5 kapellen hebben zich al aangemeld.
We hebben nog 8 plaatsen te vergeven, dus wil je meedoen?
Ga naar het inschrijfformulier en schrijf in!
 
15-09-2016 INSCHRIJVING KAKOFONIE 2017 GESTART
Vandaag is de inschrijving voor Kakofonie 2017 gestart.
Tot en met 15 november kan er worden ingeschreven en dan weten we snel wie de definitieve deelnemers zijn.
Ga naar het inschrijfformulier en schrijf in!!
 
24-01-2016 WILDEBRAZZ NEEMT KAKOFOON MEE NAAR GOUDA !
Feeskapel WildeBRAZZ Vier jaar geleden mochten de mannen van de Goudse Feestkapel WildeBRAZZ de Kakofoon al eens in ontvangst nemen. Afgelopen zaterdagavond 23 januari kregen zij na een grandiose finale op het Kapellenfestival Kakofonie opnieuw de wisseltrofee in handen. Alle deelnemende kapellen verdienen eigenlijk deze prijs, maar de stemmingmakers van alle kapellen kwamen gezamenlijk tot het eenduidige oordeel dat Feestkapel WildeBRAZZ dit jaar de Kakofoon mee naar huis mocht nemen.
Dit jaar deden er 11 Nederlandse blaas-, feest- en pret-orkesten mee aan Kapellenfestival Kakofonie, dat al 20 jaar in Zalencentrum De Brug in Reeuwijk wordt georganiseerd. Al vroeg op de avond werd Zalencentrum de Brug gevuld met enthousiaste, vaak kleurrijk uitgedoste feestvierders, waardoor de stemming er al vroeg in zat. Helaas kreeg de organisatie het deelnemersveld dit jaar niet compleet, doordat veel orkesten en hun aanhang andere verplichtingen hadden als gevolg van het korte carnavalsseizoen. Maar dat ging zeker niet ten koste van de sfeer en de gezelligheid, want alle kapellen konden onverminderd rekenen op het enthousiasme en de aanmoedigingen van het feestende publiek.
Alle deelnemende kapellen doneerden het ontvangen startgeld, zodat ook het goede doel kan worden gerealiseerd:
Carnavalsvereniging De IJsselstampers, een vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking, bestaat dit jaar 44 jaar. De IJsselstampers hebben de grote wens om hun jubileumjaar in mooie nieuwe carnavalskielen te vieren en Kapellenfestival Kakofonie gaat daarvoor zorgen. Een doel dat goed past in de reeks van bestemmingen met een sociale achtergrond, die Kakofonie in de loop der jaren heeft gesteund.
Het was weer een geweldig feest dankzij:
Baggerbeugels Boskoop, Blaaskaken, Exclusief, De Fluutjes, De Heren van Plezier, Boerenkapel de Muggenblazers, Hofkapel Nooitgedagt, Dweilorkest "De Speeldozen", Ut Kaaiendonks Kepelleke d'Askruizen, De Waaghalzen, Gouda en WildeBRAZZ.
Dus op naar het volgende jaar, want dan vindt op 28 januari 2017 de 24e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug.

WILDEBRAZZ, gefeliciteerd met de Kakofoon en volgend jaar zien we jullie graag weer terug!!!
KAPELLEN, bedankt voor jullie enthousiaste optredens en de sfeer die jullie hebben gebracht, we hebben allemaal van jullie genoten !!!
PUBLIEK, bedankt voor voor jullie komst en jullie aanmoedigingen voor de kapellen !!!
SPONSORS, dankzij jullie (financiële) steun keert Kakofonie volgend jaar weer terug in Reeuwijk. Bedankt !!! MEDEWERKERS, zonder jullie geen Kakofonie..... dus, bedankt voor jullie geweldige inzet, BEDANKT !!!
 
23-01-2016 ZO NIET DAN TOCH AFGEMELD VOOR KAKOFONIE!
Vannacht hebben we bericht ontvangen dat Feestkapel Zo Niet Dan Toch er dit jaar niet bij kan zijn, doordat de halve band met griep in bed ligt. Wij wensen hen van harte beterschap.
Hiermee staan we weer op 11 kapellen, maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Alle kapellen krijgen 2 minuten extra speeltijd.
Klik voor alle deelnemers op DEELNEMERS 2016.
 
14-01-2016 DE HEREN VAN PLEZIER DOEN MEE AAN KAKOFONIE!
Vandaag ontvingen we het bericht dat de Heren van Plezier weer acte de présence geven op Kakofonie. Deze Heren zijn al enkele jaren te gast en maken er altijd een feestje van. We heten ze dus van harte welkom.
Hiermee staan we weer op 12 kapellen. Gezien het korte carnavalsseizoen en de vele activiteiten zal met 12 deelnemers dit jaar het deelnemersveld Kakofonie 2016 compleet zijn.
Klik voor alle deelnemers op DEELNEMERS 2016.
 
11-01-2016 HELAAS EEN AFMELDING VAN DE FLIEREFLUITERS!
Vandaag kregen we helaas de afmelding van De Flierefluiters uit Sassenheim binnen. Door omstandigheden krijgen zij op 23 januari hun bezetting niet op orde om op Kakofonie te komen spelen.
Helaas, maar volgend jaar zijn de Flierefluiters natuurlijk weer van harte welkom.
We staan nu dus op 11 deelnemers, dat moet er minstens eentje meer worden!
 
24-12-2015 SPEELDOZEN DOEN MEE AAN KAKOFONIE!
Vandaag heten we De Speeldozen uit Woerden van harte welkom als 13e kapel.
Helaas kregen we ook een afmelding van Keep on Smiling uit Delft, die al geboekt bleken te zijn voor een ander optreden
We blijven dus op 12 deelnemers staan!
 
16-12-2015 FLUUTJES ALS 12e DEELNEMER
Vandaag schreven De Fluutjes uit Bussum zich in. Van harte welkom!
Nog 2 kapellen en dan is het deelnemersveld Kakofonie 2016 weer compleet.
 
25-01-2015 HOFKAPEL NOOIT GEDAGT NEEMT KAKOFOON MEE NAAR WOUDRICHEM !
Hofkapel Nooit Gedagt. Na de geweldige 22e editie van Kapellenfestival Kakofonie was het Hofkapel Nooit Gedagt die zaterdagavond, na een grandioze finale, de wisseltrofee De Kakofoon in ontvangst mocht nemen.
Alle 14 deelnemers verdienen eigenlijk een eerste prijs, maar de 14 stemmingmeters kwamen gezamenlijk tot het eenduidig oordeel dat Nooit Gedagt de Kakofoon mee naar huis mocht nemen. Maar had Nooit Gedagt dit ooit verwacht?
Het Goede Doel Kinderboerderij De Goudse Hofseden kan dank zij de retour ontvangen startgelden rekenen op een bjdrage aan de inrichting van de verkoopruimte. Door bezuinigingen op de subsidies moet de Kinderboerderij zelf meer inkomsten genereren. Hiervoor gaan ze de verkoopruimte verbouwen en uitbreiden, zodat de inkomsten hieruit een stevige, structurele, financiele bijdrage vormen.
Al vroeg op de avond werd Zalencentrum De Brug gevuld met enthousiaste, vaak kleurrijk uitgedoste feestvierders. Hierdoor zat de stemming er al vroeg in en konden alle deelnemende kapellen rekenen op een enthousiast publiek en was het de hele avond volop feest.
Het was weer een fantastisch feest, dus op naar het volgende jaar, want dan vindt op 23 januari 2016 de 23e editie van het Kapellenfestival Kakofonie plaats in Zalencentrum de Brug.

NOOIT GEDAGT, gefeliciteerd met de Kakofoon en breng hem volgend jaar weer mee als jullie hem komen verdedigen!!!
KAPELLEN, bedankt voor jullie enthousiaste optredens en de sfeer die jullie hebben gebracht, we hebben allemaal van jullie genoten !!!
PUBLIEK, bedankt voor de grote opkomst en jullie aanmoedigingen voor de kapellen !!!
SPONSORS, dankzij jullie (financiële) steun blijft Kakofonie jaarlijks terugkeren in Reeuwijk. Bedankt !!! MEDEWERKERS, wat zouden we zonder jullie moeten..... bedankt voor jullie tomeloze inzet, BEDANKT !!!
 
02-01-2015 DEELNEMERSVELD KAKOFONIE 2015 WEER COMPLEET
Vanaf 13 december waren we op zoek naar de 14e deelnemer aan Kakofonie. Vrijdagochtend 2 januari ontvingen we de verlossende aanmelding van Coest uit Eindhoven. We heten Coest van harte welkom!
Hiermee is het deelnemersveld voor Kakofonie 2015 weer compleet.
Klik voor alle deelnemers op DEELNEMERS 2015
 
13-12-2014 TWEE NIEUWE DEELNEMERS KAKOFONIE 2015
Nadat de 14 kapellen die zaterdagavond 24 januari mee doen aan Kapellenfestival Kakofonie bekend zijn gemaakt hebben we helaas 3 afmeldingen gekregen. Kakofonieband De Rammen uit Dordrecht, Dweilorkest-030 uit Utrecht en de Love Hendels uit Putten krijgen toch hun muzikale bezetting niet rond.
Eerder moesten we 3 kapellen teleurstellen, maar we zijn erg blij dat we nu toch de Lekkerkapel uit Lekkerkerk en Exclusief uit Oudenbosch mogen ontvangen.
Helaas hadden de Vechtbloazers uit Weesp inmiddels al andere plannen, dus:
WE ZIJN NOG OP ZOEK NAAR DE 14E KAPEL.
HEB JE EEN TIP, LAAT HET ONS WETEN........
 
22-11-2014 DEELNEMERS KAKOFONIE 2015 BEKEND
De deelnemers aan Kakofonie 2015 zijn bekend. Totaal 17 kapellen wilden graag meedoen, maar er is helaas maar plaats voor 14 deelnemers.
Exclusief uit Oudenbosch, de Lekkerkapel uit Lekkerkerk en de Vechtbloazers uit Weesp zijn helaas niet geselecteerd. Wij hopen dat zij volgend jaar gewoon weer inschrijven en van de partij zijn.
 
15-11-2014 INSCHRIJVING KAKOFONIE 2015 GESLOTEN
De inschrijving voor Kakofonie 2015 is vandaag gesloten.
Er is op Kakofonie ruimte voor 14 deelnemers, maar er hebben zich 17 kapellen ingeschreven. Dat betekend dat er ook dit jaar weer geloot zal worden!
Binnen enkele dagen weten we wie de definitieve deelnemers worden, maar ook welke 3 inschrijvers dit jaar teleurgesteld zullen worden.
 
26-01-2014 BAR GEBEURE NEEMT KAKOFOON MEE NAAR DORDRECHT !
Bar Gebeure neemt de Kakofoon in ontvangst. Acht keer keer eerder, deed ze mee aan het kapellenfestival Kakofonie, maar dit jaar was het eindelijk zover en nam Bar Gebeure blij verrast, als 5e Dordtse kapel, de Kakofoon in ontvangst.
De stemmingmeters van de deelnemende kapellen waren het er gezamenlijk over eens dat Bar Gebeure dit jaar de meest stemmingmakende kapel was. Een welverdiende waardering voor deze Dordtse mannen.
En het Goede Doel "De Vrienden van Savelberg" kan doordat een groot deel van de deelnemende kapellen het ontvangen startgeld doneerde uitkijken naar een bijdrage voor de aanschaf van ovenhandschoenen. Voor het verwarmen van hun maaltijden krijgen de bewoners magnetrons in de eetruimten om zelf hun maaltijden te verwarmen, maar de ovenhandschoenen konden er niet meer vanaf en die gaat Kakofonie nu verstrekken.
Het publiek stroomde dit jaar al vroeg en in grote getale binnen, zodat zalencentrum de Brug snel gevuld werd met een bonte mengeling feestvierders. Hierdoor zat de stemming er al vroeg in en konden alle deelnemende kapellen rekenen op een enthousiast publiek.
Het was weer een geweldig feest en de sfeer was weer grandioos, dus op naar het volgende jaar, want dan vindt op 24 januari 2015 de 22e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug.

BAR GEBEURE, nogmaals gefeliciteerd, zorg goed voor de Kakofoon en breng hem volgend jaar weer mee terug!!!
KAPELLEN, jullie optredens hebben de sfeer gebracht, bedankt, het was weer grandioos optredens en we hebben allemaal van jullie genoten !!!
PUBLIEK, bedankt voor de grote opkomst en het feestje dat jullie weer van maakten !!!
MEDEWERKERS, Kakofonie kan niet zonder jullie bestaan..... bedankt voor jullie tomeloze inzet, helemaaaal TOP !!!
SPONSORS, dankzij jullie (financiële) steun blijft Kakofonie jaarlijks terugkeren in Reeuwijk. Bedankt !!!
 
16-11-2013 DEELNEMERS KAKOFONIE 2014 BEKEND!!!
De 14 deelnemers aan KAKOFONIE 2014 zijn bekend! Totaal 16 kapellen hebben zich ingeschreven. Op zich een fantastisch resultaat, maar aangezien er maar ruimte is voor maximaal 14 deelnemers betekend dat ook dat we twee kapellen hebben moeten teleurstellen. De Baggerbeugels uit Boskoop en Zo Niet Dan Toch uit Den Helder zijn dit jaar niet ingeloot. Wij hopen dat de teleurstelling niet te groot is en dat ze volgend jaar gewoon weer inschrijven.
 
15-11-2013 INSCHRIJVING KAKOFONIE 2014 GESLOTEN
Vandaag is de inschrijving voor Kakofonie 2014 gesloten.
Totaal 16 kapellen hebben zich ingeschreven. Op zich een fantastisch resultaat, maar er is maar ruimte voor maximaal 14 deelnemers.
Vandaag zal dan ook de loting plaatsvinden en weten we wie de definitieve deelnemers worden, maar ook welke 2 inschrijvers wij dit jaar helaas teleur moeten stellen.
 
27-01-2013 LADDER(S)ZAT NEEMT KAKOFOON MEE NAAR HUIS !
Ladder(s)zat ontvangt de Kakofoon. Twee keer eerder, in 2008 en 2009 deden ze mee aan Kakofonie, maar de verrassing was groot toen Ladder(s)zat aan het eind van de avond de Kakofoon in ontvangst mochten nemen. De stemmingmeters van de deelnemende kapellen waren het er over eens dat Ladder(s)zat dit jaar de meest stemmingmakende kapel was.
En het Goede Doel De Prinsenhof wordt ook verrast, want 11 kapellen hebben dit jaar het ontvangen startgeld gedoneerd, zodat De Prinsenhof kan uitzien naar een bijdrage voor de Jeux de Boules baan in de belevingstuin.
Helaas zorgden de weersvoorspellingen; ijzel en code oranje voor wat minder publiek als anders, maar dat mocht de pret niet drukken. De sfeer was grandioos, dus op naar het volgende jaar, want dan vindt op 25 januari 2014 de 21e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug.

LADDER(S)ZAT, van harte gefeliciteerd met de Kakofoon !!!
KAPELLEN, bedankt weer voor jullie grandiose optredens en enthousiastme !!!
PUBLIEK, bedankt voor het sfeertje dat jullie er weer van maakten !!!
MEDEWERKERS, zonder jullie inzet geen Kakofonie, dus helemaaaal TOP !!!
SPONSORS, jullie (financiële) steun houdt Kakofonie in stand; Bedankt !!!
 
20-12-2012 VALSE NOTEN NIET OP KAKOFONIE!!!
Helaas hebben we een afmelding ontvangen voor Kakofonie 2013. De Valse Noten uit Dordrecht kunnnen door omtandigheden toch niet meedoen!
We hebben momenteel dus 13 deelnemers !
 
16-11-2012 DEELNEMERS 2013 BEKEND!!!
De inschrijving voor Kakofonie 2013 is gesloten en de 14 deelnemers zijn bekend! Dit jaar hebben zich precies 14 kapellen ingeschreven.
Op 26 januari 2013 zetten deze kapellen Zalencentrum de Brug weer op z'n kop met hun muzikale kunsten.
ZORG DAT JE ERBIJ BENT !!!
 
23-09-2012 INSCHRIJVING KAKOFONIE 2013 GESTART
Vandaag is de inschrijving voor Kakofonie 2013 gestart.
Tot 12 november kan er worden ingeschreven en dan weten we snel wie de definitieve deelnemers zijn.
Ga naar het inschrijfformulier en schrijf in!!
 
07-02-2012 DVD KAKOFONIE 2012 VERKRIJGBAAR !!!
Dit jaar is er van Kakofonie 2012 een professionele film-impressie van ca. 1 uur gemaakt door JB DVD filmproducties uit Gouda. Hierop zijn alle kapellen in actie te bewonderen en wordt de sfeer van de avond goed weergegeven
Deze DVD is voor € 15,- verkrijgbaar bij de organisatie van Kakofonie. Heeft u interesse stuur dan een mail met uw gegevens naar info@kapellenfestival.nl.
Wij nemen dan contact met u op en sturen u de DVD graag toe.
 
29-01-2012 WildeBRAZZ NEEMT KAKOFOON MEE NAAR GOUDA !
Blazerus test de Kakofoon. Ze bestaan nog geen 3 maanden en Kakofonie was het eerst festival waaraan ze meededen, dus de verrassing was groot toen WildeBRAZZ aan het eind van de avond te horen kreeg dat de stemmingmeters van de deelnemende kapellen hadden besloten dat WildeBRAZZ dit jaar de Kakofoon in ontvangst mocht nemen. Hij blijft dus dichtbij in Gouda.
En het Goede Doel SamSam wordt ook verrast, want bijna alle kapellen hebben dit jaar het ontvangen startgeld gedoneerd, zodat SamSam kan uitzien naar de terrastafels die zij op hun verlanglijstje hebben staan.
De versiering is inmiddels verwijderd en de zalen zijn weer schoongemaakt, dus op naar het volgende jaar, want dan vindt op 26 januari 2013 de 20e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug.

WildeBRAZZ, proficiat met jullie eerste trofee, de Kakofoon !!!
KAPELLEN, bedankt voor jullie optredens en enthousiastme !!!
PUBLIEK, bedankt voor de geweldige sfeer !!!
MEDEWERKERS, bedankt voor jullie inzet !!!
SPONSORS, hartelijk bedankt voor jullie (financiële) steun.
Zonder jullie zou Kakofonie niet kunnen bestaan !!!
 
23-01-2012 MAYS KABAOL DE 13E DEELNEMER !!!
5 dagen voor Kakofonie hebben we plots toch nog een 13e deelnemer MAYS KABAOL uit Made. Wegens onderbezetting hadden eerder de Blaoskaffers uit Made al afgezegd, maar ook 'T Mays Kaboal kon de bezetting niet rond krijgen.
Tijdens de repetitie van de harmonie in Made is echter besloten dat 'T Mays Kabaol samen met leden van de Blaoskaffers voldoende muzikale bezetting had om toch naar Kakofonie te komen.
Een hartelijk welkom voor 'T MAYS KABAOL en de BLAOSKAFFERS uit Made !!!
 
28-12-2011 BOARZE PIEPERS MELDEN ZICH HELAAS AF !!!
Wegens verplichtingen op 28 januari aan het Dommelboarzedurpse Carnaval moeten de BOARZE PIEPERS zich helaas afmelden voor Kakofonie 2012. Hierdoor is er dus nog een plaats opengevallen, waardoor wij nu naarstig op zoek zijn naar twee nieuwe deelnemers. Heeft u een tip, laat het ons weten!!!
 
04-12-2011 BLAASKAKEN MOETEN HELAAS AFZEGGEN !!!
Helaas moeten de BLAASKAKEN uit Boskoop wegens onderbezetting ten tijde van Kakofonie afzeggen. Hierdoor is er dus één plaats opengevallen, waarvoor wij een nieuwe deelnemer zoeken.
 
30-11-2011 BLAZERUS I.P.V. PLAKBAND !
Kort na de vaststelling van de definitieve deelnemers reageerde Blazerus verbaasd dat zij niet uitgenodigd waren voor Kakofonie 2012. Oorzaak was een gewijzigd email-adres, maar helaas zat het deelnemersveld op dat moment vol.
Gisteren bereikte ons het bericht van CV Plakband, dat zij verbaasd waren wel bij de deelnemers te staan, daar zij naar hun weten zelf niet hebben ingeschreven.
Jammer dat Plakband dit jaar niet kan, maar wij verwelkomen van harte een trouwe Kakofoniedeelnemer.
Een hartelijk welkom voor BLAZERUS uit Dordrecht !!!
 
16-11-2011 DEELNEMERS 2012 BEKEND!!!
De inschrijving voor Kakofonie 2012 is gesloten en de 14 deelnemers zijn bekend! Dit jaar hebben zich precies 14 kapellen ingeschreven, waardoor er geen loting behoeft plaats te vinden en alle kapellen dus meedoen.
 
16-02-2011 KAKOFONIE EN JUULS OP RTV BODEGRAVEN!!!
Vanaf 14 februari 2011 zendt RTV Bodegraven de filmimpressie uit die zij 29 januari maakte tijdens Kakofonie 2011 inclusief een impressie van het Lunchcafé Juuls in bedrijf.
 
30-01-2011 BLAZERUS NEEMT KAKOFOON VOOR DE 2E KEER MEE!
Blazerus test de Kakofoon. Twee jaar geleden in 2009 nam BLAZERUS voor de eerste keer de Kakofoon mee naar Dordt. Hoewel Kakofonie alleen maar winnaars kent en geen verliezers, waren de stemmingmeters van de deelnemende kapellen het er unaniem over eens dat BLAZERUS ook in 2011 de eer toekomt om de Kakofoon mee naar huis te nemen en zich een jaar lang de trotse eigenaar van de Kakofoon mag noemen.
Bijna alle kapellen hebben ook dit jaar weer het ontvangen startgeld gedoneerd ten bate van het goede doel, zodat nu al kan worden gesteld dat de wens van Lunchcafé Juuls om een gebaksvitrine aan te schaffen in vervulling zal gaan.
En na een klein jaartje rust in Reeuwijk is het dan al weer 2012 en barst op 28 januari 2011 de 19e editie van het kapellenfestival Kakofonie al weer los in zalencentrum de Brug.

BLAZERUS, Zijn jullie wel heel zuinig op de Kakofoon ;-) ;-) en wellicht tot volgend jaar !!!
KAPELLEN, het was weer een fantastische avond, BEDANKT !!!
PUBLIEK, als vanouds, jullie waren geweldig !!!
MEDEWERKERS, dankzij jullie inzet hebben we het ook dit jaar weer geflikt !!!
SPONSORS, bedankt voor het vertrouwen en jullie (financiële) steun, want zonder jullie géén Kakofonie !!!
 
24-01-2011 PLAKBAND MOET HELAAS AFZEGGEN !!!
Helaas moet PLAKBAND voor dit jaar afzeggen. Door omstandigheden (gebroken arm, longinfectie en familieomstandigheden krijgen zij geen goede bezetting op de been. Helaas lukt het ook de twee reservekapellen niet meer om voldoende bezetting op de been te krijgen, dus dit jaar voor het eerst sinds 1994 met "maar" 13 deelnemende kapellen op de podia. Is dat erg? NEE! Een bijkomend voordeel voor de deelnemers is dat zij allemaal iets meer speeltijd krijgen, zodat we toch een doorlopend programma houden!!!
 
27-12-2010 BLAASKAKEN MAKEN DEELNEMERSVELD COMPLEET !!!
Maandagavond 27 december kregen wij het verlossende bericht van de Blaaskaken uit BOSKOOP dat zij die avond tijdens de repetitie hadden besloten om aan Kakofonie mee te doen. Daarmee is het spelersveld voor Kakofonie 2011 compleet.
De Blaaskaken waren al 3 keer eerder te gast op Kakofonie en keren nu na zeven jaar afwezigheid terug en daar zijn wij erg blij mee.
Een hartelijk welkom voor DE BLAASKAKEN uit BOSKOOP !!!
 
22-12-2010 LUNCHCAFÉ JUULS - HET GOEDE DOEL 2011 !!!
Voor 2011 heeft Kakofonie weer een leuk en zeer passend goed doel gevonden!!! Kakofonie gaat het Lunchcafe Juuls, gevestigd aan de Markt in Gouda steunen bij de aanschaf van een gebaksvitrine.
Lunchcafé Juuls is niet zomaar een lunchcafé, maar een bijzonder lunchcafé. Dit lunchcafé wordt namelijk gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben hier een volwaardige werkplek en zijn er erg trots op u te mogen bedienen. U kunt bij Juuls genieten van een heerlijk kopje koffie, huisgemaakte lunchgerechten en smakelijke borrelhapjes. Dit alles wordt klaargemaakt en geserveerd door de medewerkers van Juuls. Bijzonder genieten noemen ze dat!!!
Wordt ook vriend van Juuls!!!
 
14-12-2010 DE FLUUTJES DOEN MEE ALS 13E DEELNEMER !!!
Deze Bloaskapel uit Bussum was al 6 keer eerder een graag geziene gast op Kakofonie. Drie jaar zijn ze niet aanwezig geweest, maar dit jaar zijn ze met een voltallige bezetting weer van de partij en daar zijn wij erg blij mee.
Een hartelijk welkom voor DE FLUUTJES !!!
 
29-11-2010 KAP NÂH DE 12E DEELNEMER !!!
We zijn erg blij dat we na 4 jaar afwezigheid Dweilorkest Kap-Nâh uit Den Haag weer als deelnemer aan Kakofonie mogen verwelkomen. Al zes keer eerder waren zij van de partij en een zeer geziene gast op Kakofonie. In 2005 namen zij ook de Kakofoon mee naar den Haag. Zij kennen dus het festival en weten wat er van hen wordt verwacht, dus dat komt vast weer goed.
Een hartelijk welkom voor KAP-NÂH !!!
 
16-11-2009 DEELNEMERS 2011 BIJNA BEKEND!!!
Normaal sluit de inschrijving voor Kakofonie op 11 september, maar dit jaar is voor het eerst in 18 jaar het deelnemersveld nog niet compleet. Tot nu toe hebben zich 12 kapellen (zie deelnemerslijst) ingeschreven, dus er is nog plaats voor twee extra.
INSCHRIJVEN IS MEEDOEN !!!
 
23-01-2010 'T KAPELLEKE KRIJGT KAKOFOON TOEGEWEZEN ??? !
't Kapelleke ontvangt de Kakofoon. Vol van verbazing en verbijsterd kreeg 't Kapelleke als medeorganiserende kapel zaterdagavond de Kakofoon toegewezen. Een rare gewaarwording, want we vielen slechts in voor de Waardgangers en deden naar ons weten buiten mededinging mee, dus dan kun je nooit die Kakofoon krijgen.
Nou is het een publiek geheim dat 't Kapelleke na 30 jaar een streep gaat zetten onder haar activiteiten en een sabattical gaat houden. De muzikale bezetting is momenteel namelijk dusdanig dat we alleen nog met invallers op pad kunnen.
De conclusie die wij hieruit trekken is dat het een doorgestoken kaart is van de door de kapellen afgevaardigde stemmingmeters en dat deze Kakofoon ons juist hierom is toegekend.
Wij kunnen er alleen maar naar gissen, maar als het zo is en deze toekenning zou om die reden een blijk van waardering voor 't Kapelleke zijn van de deelnemende orkesten van 2010, dan kunnen we dat wel héél erg waarderen. Maar we voelen ons er wel een beetje ongemakkelijk door en zijn er héél erg zeker van dat we hem niet hebben gekregen, laat staan verdiend om onze muzikale prestaties, want daarvoor hebben we een hele avond lang véél en véél betere kandidaten langs zien komen.
Vanuit die gedachte waarderen we het zeer zeker en bedanken een ieder die hieraan heeft bijgedragen!
Door alle consternatie zouden we het bijna vergeten, maar dankzij het retour ontvangen van op één na al het startgeld van de deelnemende kapellen kunnen we SamSam verblijden met een donatie en kunnen zij dus aan de slag met de aanschaf van sportartikelen en materialen voor het kookcafé.
En de organisatie gaat zich al snel weer richten op 2011, want dan vindt op 29 januari de 18e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug.

ALLE KAPELLEN, bedankt voor jullie muzikale kunsten en enthousiastme !!!
PUBLIEK, jullie waren weer fantastisch en brachten een goede sfeer mee !!!
SPONSORS, bedankt voor jullie vertrouwen en (financiële) steun, want zonder jullie géén Kakofonie !!! en natuurlijk
ALLE MEDEWERKERS ook dit jaar weer bedankt voor jullie tomeloze inzet om Kakofonie ook dit jaar tot een succes te maken !!!
 
20-01-2010 'T KAPELLEKE VERVANGT WAARDGANGERS !!!
Gouda's Dweilorkest 't Kapelleke neemt as. zaterdag de plaats in van de Waardgangers. Door persoonlijke omstandigheden moesten de Waardgangers helaas besluiten dit jaar toch niet aan Kakofonie mee te doen. De reserve kapellen waren op deze korte termijn niet meer in staat voldoende muzikanten bij elkaar te krijgen, dus nu valt 't Kapelleke, mede-organisator van het festival in. Zij wetedn wat er van hen verwacht wordt, dus dat komt vast goed.
Een hartelijk welkom voor 'T KAPELLEKE !!!
 
14-01-2010 ZO NIET DAN TOCH VERVANGT BAR GEBEURE !!!
Door personele problemen heeft Bar Gebeure zich kort voor Kakofonie moeten afmelden. De reservekapel Zo Niet Dan Toch uit Den Helderwas gaarne bereid om de open gevallen plek in het programma in te vullen.
Een hartelijk welkom voor ZO NIET DAN TOCH !!!
 
16-11-2009 DEELNEMERS 2010 BEKEND!!!
De inschrijving voor Kakofonie 2010 is gesloten en de 14 deelnemers zijn bekend! Dit jaar hebben zich 15 kapellen ingeschreven. Helaas is hierdoor de band "Zo Niet Dan Toch" uit Den Helder uitgeloot. Wij hopen dat de teleurstelling niet te groot is en dat ze volgend jaar gewoon weer inschrijven.
 
24-01-2009 KAKOFOON NU MET BLAZERUS NAAR DORDT !
Blazerus test de Kakofoon. Namen vorig jaar de Dordtse Bloopers de Kakofoon mee naar Dordrecht. In 2009 is het Blazerus (ook uit Dordrecht) die met de eer gaat strijken en een jaar de trotse bezitter is geworden van de Kakofoon.
Net als voorgaande jaren hebben ook dit jaar alle kapellen het ontvangen startgeld gedoneerd voor het goede doel, zodat kan worden gesteld dat het G-elftal van Promen kan uitzien naar de aanschaf van nieuw trainingsmateriaal.
Op naar volgend jaar, want dan vindt op 23 januari 2010 de 17e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug.

BLAZERUS, proficiat met de Kakofoon !!!
KAPELLEN, bedankt voor jullie muzikale vertoon en enthousiastme !!! PUBLIEK, bedankt voor de geweldige sfeer !!! MEDEWERKERS, bedankt voor jullie inzet om Kakofonie ook dit jaar weer te laten slagen !!!
SPONSORS, hartelijk bedankt voor het vertrouwen en (financiële) steun, want zonder jullie géén Kakofonie !!!
 
13-11-2008 DEELNEMERS 2009 BEKEND!
De inschrijving voor Kakofonie 2009 is gesloten en de 14 deelnemers zijn bekend! Dit jaar hebben zich 16 kapellen ingeschreven. Na terugtrekking van één van de kapellen is er ook nog één kapel uitgeloot. Wij hopen dat de teleurstelling niet te groot is en dat ze volgend jaar gewoon weer inschrijven.
 
22-09-2008 UITNODIGINGEN KAKOFONIE 2009 VERSTUURD
Vandaag zijn de e-mails met de uitnodigingen voor Kakofonie 2009 verstuurd. Tot 11 November kan er worden ingeschreven en dan weten we snel wie de definitieve deelnemers zijn.
 
20-01-2008 KAKOFOON WEER MET DE BLOOPERS MEE !
Michel neemt de Kakofoon in ontvangst. Namen in 1999 de Bloopers al voor de eerste keer de Kakofoon mee naar Dordrecht, op zaterdagavond 19 januari 2008, 9 jaar later, was het voor de tweede keer dat de Kakofoon in handen van de Bloopers viel. Zij mogen dus weer een jaar pronken met fraaie wisseltrofee.
Net als vorig jaar hebben ook dit jaar alle kapellen op gulle wijze het ontvangen startgeld gedoneerd voor het goede doel, zodat nu al met zekerheid kan worden gesteld dat De Klup kan uitzien naar de overhandiging van de gewenste picknicktafel/bankcombinatie.
En wij kunnen al weer uitzien naar volgend jaar, want dan vindt op 24 januari 2009 de 16e editie van het kapellenfestival Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug.

BLOOPERS, GEFELICITEERD MET DE KAKOFOON !!!
DEELNEMERS, PUBLIEK EN MEDEWERKERS BEDANKT VOOR JULLIE AANWEZIGHEID, INZET EN ENTHOUSIASME !!!
EN NATUURLIJK SPONSORS BEDANK VOOR JULLIE STEUN !!!
 
17-01-2008 'T KAPELLEKE VERVANGT D'N LANGSTE ASEM !
Door omstandigheden heeft D'n Langste Asem zich kort voor Kakofonie moeten afmelden. Op deze korte termijn was alleen nog 't Kapelleke beschikbaar om de open gevallen plek in het programma in te vullen.
Een hartelijk welkom voor Gouda's Dweilorkest 'T KAPELLEKE !!!
 
29-12-2007 WAAGHALZEN VERVANGEN BLAASKAKEN !
Doordat de Blaaskaken uit Boskoop zich helaas moeten afmelden voor Kakofonie kunnen de De Waaghalzen uit Gouda deze plaats van hen overnemen. Dat is dan de tweede keer op rij dat de Waaghalzen van reservekapel, deelnemer worden en daar zijn ze maar wat blij mee.
Een hartelijk welkom voor De Goudse WAAGHALZEN !!!
 
14-11-2007 DEELNEMERS 2008 BEKEND!
De inschrijving voor Kakofonie 2008 is gesloten en de 14 deelnemers zijn bekend! Dit jaar hebben zich 18 kapellen ingeschreven, maar dat betekend ook dat er 4 kapellen uitgeloot zijn. Helaas moeten we hen teleurstellen, maar wij hopen dat de teleurstelling niet te groot is en dat ze volgend jaar allemaal gewoon weer inschrijven.
 
26-09-2007 UITNODIGINGEN KAKOFONIE 2008 VERSTUURD
Vandaag zijn de brieven en de e-mails met de uitnodigingen voor Kakofonie 2008 verstuurd. Tot 11 November kan er worden ingeschreven en dan weten we snel wie de definitieve deelnemers zijn.
 
28-01-2007 ZO NIET DAN TOCH NEEMT KAKOFOON MEE !
Zo Niet Dan Toch uit Den Helder. Zaterdagavond 27 januari werd de kleinste kapel van het festival Zo Niet Dan Toch verrast met de toekenning van de Kakofoon. Zoals zij zelf aangaven hadden ze gezien de muzikale kwaliteiten van andere kapellen nooit verwacht dat dit mogelijk zou zijn, maar de uitslag van de gezamelijke door de kapellen afgevaardigde stemmingmeters was overduidelijk: Zo Niet Dan Toch mag gedurende een jaar met deze trofee in hun eigen repetitielokaal in Den Helder pronken en natuurlijk mogen zij volgend jaar de Kakofoon komen verdedigen op de 15e Kakofonie.

Dank zij het feit dat dit jaar alle kapellen op gulle wijze het ontvangen startgeld hebben gedoneerd kan met zekerheid worden gesteld dat ook het goede doel voor dit jaar weer gehaald wordt. De familie Verdoold kan dus uitzien naar de start van de muziekbibliotheek voor de disco-avonden. Voor volgend jaar kan er al weer uitgekeken worden naar het volgende festival, want dan vindt op 19 januari 2008 de 15e Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug. Zo Niet Dan Toch zal er zeker weer bij zijn om hun trofee te verdedigen.

ZO NIET DAN TOCH, GEFELICITEERD MET DE KAKOFOON !!!
DEELNEMERS, PUBLIEK EN MEDEWERKERS BEDANKT VOOR JULLIE AANWEZIGHEID, INZET EN ENTHOUSIASME !!!
EN NATUURLIJK SPONSORS BEDANK VOOR JULLIE STEUN !!!
 
16-01-2007 "MAÎTRE d'AMBIENCE EXTRAORDINAIR" !
De Knaoiers uit Puiflijk. Dit jaar krijgt onze vaste stemmingmeester Jan Oerlemans assistentie bij zijn zware verantwoordelijke taak. Vanuit Steenbergen komt speciaal voor Kakofonie over onze maître dámbience extraordinair Co Oerlemans. Ja, u raadt het al, de broer van ..... Éénmalig zal hij worden belast met het edele ambt van "Publieksmeter". Co is momenteel 50 jaar en dankzij zijn jarenlange ervaring met de vastenavond in zowel Steen als Bergen op Zoom en na 11 jaar met de Bergse dweilband "Bergse Bluf" door het Krabbegat gezeuld te hebben om in talloze kroegen en optochten muziek te maken kunnen we hier oprecht spreken van een waarlijke ervaringsdeskundige.
Wij wensen Co een hele fijne Kakofonie toe en voor Jan wordt het waarschijnlijk een makkie !!
 
12-01-2007 FLUUTJES VERVANGEN D'N LANGSTE ASEM !
Doordat D'n Langste Asem geen bezetting heeft voor zijn trompetsectie is deze kapel helaas genoodzaakt zich af te melden voor deelname aan Kakofonie 2007. Hierdoor kan nu wel de reservekapel De Fluutjes deze plaats van hen overnemen en zij zijn daar maar wat blij mee.
Wij wensen D'n Langste Asem een voorspoedige invulling van hun trompetsectie en heten de FLUUTJES van harte welkom !!!
 
25-11-2006 WAAGHALZEN I.P.V. HOETETOETERS !
Doordat de Hoetetoeters een groot optreden met Wolter Kroes en One Two Trio kunnen aannemen hebben ze zich alsnog afgemeld voor deelname aan Kakofonie. Hierdoor kan de reservekapel De Waaghalzen deze plaats van hen overnemen. Zo zie je maar weer allebij de kapellen zijn heel gelukkig met deze situatie
Hoetetoeters, succes met jullie optreden en een hartelijk welkom voor de WAAGHALZEN !!!
 
16-11-2006 DEELNEMERS 2007 BEKEND!
De inschrijving voor Kakofonie 2007 is gesloten en de 14 deelnemers zijn bekend! Dit jaar hebben zich 18 kapellen ingeschreven, maar dat betekend ook dat er 4 kapellen uitgeloot zijn. Helaas moeten we hen teleurstellen, maar wij hopen dat de teleurstelling niet te groot is en dat ze volgend jaar allemaal gewoon weer inschrijven.
 
26-09-2005 UITNODIGINGEN KAKOFONIE 2007 VERSTUURD
Vandaag zijn de brieven en de e-mails met de uitnodigingen voor Kakofonie 2007 verstuurd. Tot 11 November kan er worden ingeschreven en dan weten we snel wie de definitieve deelnemers zijn.
 
28-01-2006 KNAOIERS NEMEN KAKOFOON MEE !
De Knaoiers uit Puiflijk. Zaterdagavond 28 januari zijn de Knaoiers erin geslaagd de fraaie wisseltrofee de Kakofoon te bemachtigen. Dit betekend dat de Knaoiers deze trofee gedurende een jaar in hun eigen repetitielokaal in Puiflijk mogen hebben en natuurlijk volgend jaar mogen verdedigen op de 14 Kakofonie. De Knaoiers waren dolgelukkig met het ontvangen de trofee en gaven nog een denderende toegift in de laatste set die ze ten gehore brachten.
De andere 13 orkesten deden zeker niet onder voor de Knaoiers en brachten de stemming in de brug tot grote hoogte. Zo'n 550 bezoekers hebben dit jaar weer genoten van de muzikale kunsten van de 14 deelnemende orkesten.

Dank zij de gulle teruggaven van het startgeld door de deelnemers is ook het goede doel voor dit jaar weer gehaald. Zorgcentrum Bloemendaal kan met zekerheid uitzien naar de start van de (muziek)DVD-O-theek. Voor volgend jaar kan er al weer uitgekeken worden naar het volgende festival, want dan vindt op 27 januari 2007 de 14e Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug. De Knaoiers zullen er zeker weer bij zijn om hun trofee te verdedigen.
KNAOIERS, GEFELICITEERD MET DE KAKOFOON !!!
DEELNEMERS, PUBLIEK EN MEDEWERKERS BEDANKT VOOR JULLIE AANWEZIGHEID, INZET EN ENTHOUSIASME !!!
EN NATUURLIJK SPONSORS BEDANK VOOR JULLIE STEUN !!!
 
27-01-2006 KAP NÂH GEHANDICAPT NAAR KAKOFONIE !
Door een ongelukkige val heeft de trombiniste van Kap Nâh, beter bekend als SchuifSjak haar rechter pols gebroken. Aanstaande zaterdag zal zij dus niet in staat zijn om mee te spelen en komt met gemengde gevoelens naar Reeuwijk. Omdat ze er altijd héééél erg naar uit kijkt zal het niet mee vallen om er zaterdagavond naast te moeten staan..., zeker niet omdat ze juist zaterdag hun nieuwe set gaan maken, met nieuwe kleding èn en passant hun titel verdedigen. Maar vooral omdat ze gewoon mee wil blazen !
Sterkte Sjak !!! en natuurlijk tot zaterdag !!!
 
24-01-2006 BAGGERBEUGELS I.P.V. DORSTVLEGELS !
Door het uitvallen van hun muzikaal leider en zijn plaatsvervanger/1e trompetist kunnen de Dorstvlegels uit Delft helaas toch niet meedoen. Dat niet iedereen dat jammer vindt bleek uit het enthousiastme van de Baggerbeugels uit Boskoop die maar wat graag hun plek wilde innemen. Zij kunnen nu na hun uitloting alsnog meedoen aan Kakofonie.
Welkom BAGGERBEUGELS !!!
 
14-11-2005 DEELNEMERS 2006 BEKEND!
De inschrijving voor Kakofonie 2006 is gesloten en de 14 deelnemers zijn bekend! Dit jaar hebben zich 22 kapellen ingeschreven, maar dat betekend ook dat er 8 kapellen uitgeloot zijn. Helaas moeten we hen teleurstellen, maar dat hoort er nu helaas ook bij. Wij hopen dat de teleurstelling niet te groot is en dat ze volgend jaar allemaal gewoon weer inschrijven.
 
12-11-2005 INSCHRIJVING KAKOFONIE 2006 GESLOTEN
Vrijdagavond 11 november om 24.00 uur is de inschrijving voor Kakofonie 2006 gesloten. Maar liefst 21 positieve reacties, dus er zal ook dit jaar geloot moeten worden om deelname.
Uiterlijk 16 november worden de definitiefe deelnemers bekend gemaakt.
 
15-09-2005 UITNODIGINGEN KAKOFONIE 2006 VERSTUURD
Vandaag zijn de brieven en de e-mails met de uitnodigingen voor Kakofonie 2006 verstuurd. Tot 11 November kan er worden ingeschreven en dan weten we snel wie de definitieve deelnemers zijn.
 
22-01-2005 KAP NÂH "VEROVERD" KAKOFOON !
Kap Nâh uit Den Haag. Zaterdagavond 22 januari is Kap Nâh de trotse bezitter geworden van de wisseltrofee de Kakofoon. Het bemachtigen van de Kakofoon betekend dat Kap Nâh deze trofee gedurende een jaar in hun eigen clubgebouw in Den Haag mogen stallen en volgend jaar mogen verdedigen op de 13 Kakofonie. Kap Nâh was zichtbaar verrast dat zij de trofee dit jaar mochten ontvangen, maar genoot met volle teugen van de laatste set die ze daarna nog ten gehore mochten brengen.
Naast Kap Nâh deden de andere 13 orkesten zeker niet onder en wisten het in geruime getalen aanwezige publiek minstens zo in vervoering te brengen. Zo'n 520 bezoekers genoten de gehele avond met volle teugen van de 14 deelnemende orkesten.

Dank zij de gulle teruggaven van het startgeld door de deelnemers is ook het goede doel voor dit jaar weer gehaald. Carnavalsvereniging de IJsselstampers (vóór en dóór mensen met een verstandelijk gehandicapte) mag zich erop verheugen hun 33 jarig jubileumjaar in elk geval in te gaan met nieuwe steken en veren. Hoewel de muziek nog maar net is verstomd en zalencentrum De Brug nog een aardige opruimslag krijgt te voorduren, kan toch al worden uitgekeken naar het volgende festival, want volgend jaar vindt op 28 januari 2006 de 13e Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug. Kap Nâh zal er zeker weer bij zijn om hun trofee te verdedigen.
KAP NÂH, GEFELICITEERD MET DE KAKOFOON !!!
DEELNEMERS, PUBLIEK EN MEDEWERKERS BEDANKT VOOR JULLIE AANWEZIGHEID, INZET EN ENTHOUSIASME !!!
EN NATUURLIJK SPONSORS BEDANK VOOR JULLIE STEUN !!!
 
18-01-2005 THEO DROOG STEMMINGMETER 2005 !
Theo Droog in vol ornaat als Floris XXX. Dinsdagavond 18 januari 2005 is onder grote belangstelling Theo Droog geïnstalleerd als stadsprins Floris XXX van Pijpenburg en daarmede tot stemmingmeester 2005. Samen met onze hoofdstemmingmeester Jan Oerlemans begeleidt hij op 22 januari de 14 stemmingmeters en zullen zij gezamelijk de stemming van het publiek meten. Theo is een oude bekende uit de Goudse carnavalswereld en al vele jaren een trouw medewerker aan Kakofonie.
SUCCES THEO en.... VEEL PLEZIER !!!
 
17-11-2004 STROOPZOOLEN I.P.V. DE DECIBELS !
Voor de Decibels uit Dordrecht was de bevestiging van deelname aan Kakofonie een volslagen verrassing, omdat ze naar hun weten niet eens hadden ingeschreven en al een ander optreden hadden aangenomen. Of het een misverstand is of een flauwe grap is nog niet bekend, maar voor de Stroopzoolen maakt dat niet uit. Zij kunnen in elk geval nu wel meedoen aan Kakofonie.
 
14-11-2004 DEELNEMERS 2005 BEKEND!
De inschrijving voor Kakofonie 2005 is gesloten en de 14 deelnemers zijn bekend! Ondanks het drukke carnavalsseizoen, hebben er dit jaar toch maar liefst 18 kapellen zich ingeschreven. Maar dat betekend ook dat er 4 kapellen buiten de boot zijn gevallen tijdens de loting. Elk jaar weer is het jammer dat we een aantal kapellen moeten teleurstellen, maar helaas dat hoort er ook bij. Wij hopen maar dat de teleurstelling niet te groot is en dat ze volgend jaar toch gewoon weer inschrijven.
 
15-09-2004 INSCHRIJVING KAKOFONIE 2005 GESTART
Vanaf vandaag is de inschrijving voor Kakofonie 2005 gestart. De uitnodigingsbrieven en de e-mails zijn verstuurd. 11 November sluit de inschrijving, dus nog even geduld en we weten wie de deelnemers zijn.
 
25-01-2004 KOETILLERS NEMEN KAKOFOON MEE
De Koetillers uit Noordwijkerhout. Zaterdagavond 24 januari zijn de Koetillers er in het tot de nok gevulde zalencentrum de Brug geslaagd de Kakofoon mee naar Noordwijkerhout te nemen. Zo'n 500 bezoekers genoten van de muzikale kunsten van de 14 deelnemende orkesten tijdens de 11e editie van kapellenfestival Kakofonie. De maar liefst 220 muzikanten zorgden wederom voor een waar spektakel, voor het publiek was het een genot om naar te kijken en te luisteren.
Aan het eind van de avond ontstond een zeer uitbundige kakofonie toen de 14 orkesten gezamenlijk het podium betraden. Na deze apotheose namen de Koetillers de wisseltrofee de Kakofoon in ontvangst. Net als vorig jaar was het ook dit jaar een nieuwkomer die de trofee meenam. De 14 stemmingmeters uit de deelnemende kapellen en het publiek waren van mening dat de Koetillers het qua muzikaliteit, sfeer en entertainment verdienden om de trofee een jaar mee naar Noordwijkerhout te nemen.
Dank zij de gulle teruggaven van het startgeld door de deelnemers is ook het goede doel voor dit jaar weer gehaald. De woon- en zorgboerderij "In de Krom" kan dus in elk geval worden verblijd met de aanschaf van de hooiruif die op het verlanglijstje staat. Hoewel de tonen van de kapellen nog maar net zijn verstomd, kan er toch al worden uitgekeken naar volgend jaar, want dan vindt op 22 januari de 12e Kakofonie plaats in zalencentrum de Brug. De Koetillers zullen dan zeker de trofee verdedigen.
KOETILLERS - GEFELICITEERD MET DE KAKOFOON !!!
DEELNEMERS, PUBLIEK EN MEDEWERKERS HARTELIJK BEDANKT VOOR JULLIE AANWEZIGHEID, INZET EN ENTHOUSIASME !!!
EN NATUURLIJK SPONSORS BEDANK VOOR JULLIE STEUN !!!
 
17-01-2004 CONCREET GOED DOEL BEKEND!
Het goede doel voor 2004. Zaterdag 17 december hebben we de woon- en kinderboerderij "In de Krom" in Moordrecht bezocht en info gekregen over het concrete goede doel. Hoewel er héél veel wensen zijn gaat het grootste verlangen op dit moment uit naar een nieuwe hooiruif en een paardenhoofdstel. Vooruitlopend op het definitieve resultaat van Kakofonie gaan we ervan uit dat de voederruif realiseerbaar moet zijn. We zijn benieuwd..........
 
14-01-2004 PRESENTATOREN IN HET NIEUW !
Dit jaar zullen onze presentatoren Rob Rabelink en Peter Steenwinkel in het nieuw worden gestoken. Over hoe het er uit gaat zien wordt nog erg geheimzinnig gedaan, maar tijdens Kakofonie kunnen we hun nieuwe tenu allemaal aanschouwen. Wel is bekend dat Alma Rabelink garant staat voor de creativiteit en het maken van de kleding en dat de stadsprins (Hans de Graaff) de kosten voor zijn rekening neemt. Beiden natuurlijk hartelijk dank voor deze gulle giften.
 
14-12-2003 HANS DE GRAAF OPNIEUW STEMMINGMEESTER 2004
Hans de Graaf als Floris XXX. Zaterdagavond 14 december is Hans de Graaff uitgeroepen tot stadsprins Floris XXIX van Pijpenburg en daarmede wederom tot stemmingmeester 2004. Samen met onze hoofdstemmingmeester Jan Oerlemans begeleidt hij op 24 januari de 14 stemmingmeters en zullen zij gezamelijk de stemming van het publiek meten die dit jaar voor het eerst als 15e stem zal meetellen bij de toekenning van de Kakofoon. Aan ervaring zal het Hans niet ontbreken, want vorig jaar vervulde hij deze rol als stadsprins Floris XXVII en het jaar daarvoor als adjudant van stadsprins Floris XXVII.
SUCCES HANS !!! (3x is scheepsrecht....)
 
13-11-2003 DEELNEMERS 2004 BEKEND!
De inschrijving voor Kakofonie 2004 is gesloten en de 14 deelnemers zijn bekend! Ook dit jaar weer grote belangstelling, want maar liefst 23 kapellen hebben zich ingeschreven. Maar dat betekend ook dat er 9 kapellen buiten de boot zijn gevallen tijdens de loting. Elk jaar weer is het jammer dat we een aantal kapellen moeten teleurstellen, maar helaas dat hoort er ook bij. Wij hopen maar dat de teleurstelling niet te groot is en dat ze volgend jaar toch gewoon weer inschrijven.
 
27-09-2003 OVERHANDIGING OPBRENGST KAKOFONIE 2003
Overhandiging van de check. Na een kort optreden van Gouda's Dweilorkest 't Kapelleke heeft Kakofonie-presentator Rob Rabelink na een korte toespraak een check t.w.v. 760 euro overhandigd aan de voorzitter van de Goudse Speel-O-theek voor kinderen met een geestelijke handicap. Dit is de officiële overhandiging van het positieve saldo van Kakofonie 2003, dat is bijeen gebracht door startgelddonaties van de deelnemende kapellen, een veiling met de Kakofonie-medewerkers en de gulle gift van één van onze sponsors. Het geld is al op voorhand door de speel-O-theek besteed aan de aanschaf van aangepast speelmateriaal, zodat er door de kinderen al geruime tijd naar hartelust mee gespeeld kon worden. Al met al weer een leuke afsluiting Kakofonie 2003 en daarmee de opmaat naar Kakofonie 2004.
Meer foto's van de overhandiging en de speelattributen zijn te zien op de fotopagina.
 
16-09-2003 INSCHRIJVING KAKOFONIE 2004 GESTART
Vanaf vandaag is de inschrijving voor Kakofonie 2004 gestart. De uitnodigingsbrieven en de e-mails zijn verstuurd. 11 November sluit de inschrijving, dus nog even geduld en we weten wie de deelnemers zijn.
 
02-02-2003 FOTOPAGINA AANGEVULD
Vanaf vandaag staan ook de foto's die Dick Ditzel tijdens Kakofonie heeft gemaakt op de site. Klik hier om naar de fotopagina te gaan.
 
26-01-2003 BOERE SOUL STAMPERS NEMEN KAKOFOON MEE
Boere Soul Stampers met de Kakofoon. Afgelopen zaterdagavond 25 januari genoten zo'n 700 aanwezigen van het enthousiasme en de muziek van de deelnemende kapellen tijdens het kapellenfetival Kakofonie. Net als vorig jaar is het ook in 2003 een nieuwkomer op Kakofonie die de Kakofoon mee naar huis hebben genomen. De Boere Soul Stampers uit Utrecht namen aan het eind van een zeer geslaagde avond de Kakofoon mee naar huis. Zij mogen de Kakofoon tot 24 januari 2004 in hun bezit houden. Dan zullen zij de trofee verdedigen tijdens de 11e editie van Kakofonie.
BOERE SOUL STAMPERS - GEFELICITEERD !!!
 
15-01-2003 TOETERNIETOE UIT BREDA DOET MEE !!!
Toeternietoe uit Breda doet mee aan Kakofomie. Na de nodige telefoontjes naar de verschillende kapellen en stressen of er nog wel een kapel te vinden was op zo'n korte termijn, was het Toeternietoe die vol enthousiastme toezegde mee te doen aan Kakofonie. Een nieuwe kapel, een jonge kapel en naar eigen zeggen ook een héél leuke kapel. Wij heten hen van harte welkom en kijken uit naar hun optredens op 25 januari aanstaande.
 
08-01-2003 BLOASPOEPERIJ HAAKT AF
2 gastspelers De Bloaspoeperij uit Arnhem waren 'even' vergeten dat ze op 25 januari andere verplichtingen hadden! Aangezien de Bloaspoerij net als elk ander orkest niet zonder eerste stem kan spelen en er ook geen andere invallers meer achter de hand zijn moet het orkest zich helaas terugtrekken voor Kakofonie 2003. We gaan dus naarstig op zoek naar een passende vervanger!!
 
24-12-2002 GATENBLAZERS IN PLAATS VAN ZEURORE
De Gatenblazers uit Gouda vallen op 25 januari in voor de Zeurore uit Koog aan de Zaan. De Zeurore kunnen door een tekort aan muzikanten niet deelnemen aan Kakofonie, maar gelukkig zijn de Gatenblazers bereid hun plaats in te nemen. Wij heten hen dan ook van harte welkom als (nieuwe) 14e deelnemer.
 
14-12-2002 HANS DE GRAAF STEMMINGMEESTER 2003
Zaterdagavond 14 december is Hans de Graaff uitgeroepen tot stadsprins Floris XXVIII van Pijpenburg en daarmede tevens als stemmingmeester 2003. Samen met onze hoofdstemmingmeester Jan Oerlemans begeleidt hij op 25 januari de 14 stemmingmeters. Aan ervaring zal het hem niet ontbreken, want vorig jaar vervulde hij deze rol al eens als adjudant van stadsprins Floris XXVII.
 
13-11-2002 DEELNEMERS 2003 BEKEND!
Het lot heeft gesproken en de 14 deelnemers aan Kakofonie 2003 zijn bekend. Helaas dit jaar ook 10 kapellen die uitgeloot zijn, maar als er maximaal 14 kapellen kunnen deelnemen, terwijl er totaal 24 kapellen zich hebben ingeschreven, ontkom je hier niet aan. Natuurlijk zijn we erg blij met de grote belangstelling, maar het is nooit leuk dat je kapellen die graag mee zouden doen moet teleurstellen. Wij hopen dat ze hier begrip voor hebben en volgend jaar toch weer gewoon inschrijven.
 
11-11-2002 INSCHRIJVING GESLOTEN
De inschrijving voor Kakofonie 2003 is gesloten. Dit jaar weer een grote belangstelling om deel te nemen (24 inschrijvingen), maar daardoor ook 10 kapellen die uitgeloot zullen worden. We hopen dat dat ze er niet van zal weerhouden om volgend jaar weer in te schrijven. Nog enkele dagen geduld en dan zijn de definitieve deelnemers bekend.
 
19-01-2002 BOARZE PIEPERS NEMEN KAKOFOON MEE NAAR VUGHT
Boarze Piepers op Kakofonie. Als verrassende nieuwkomer op Kakofonie hebben de Boarze Piepers uit Vught de Kakofoon mee naar huis genomen. De reactie van de Boarze Piepers luidde: "We moesten er dan wel een heel stuk voor rijden maar het was het wel waard". Volgend jaar dus weer te gast op Kakofonie om de trofee te verdedigen.
 
09-01-2002 HURKERS IN PLAATS VAN LEUTKWAKERS
De Hurkers uit Eindhoven nemen op 19 januari de plaats in van de Leutkwakers uit Bunnik. De Leutkwakers moeten helaas door onvoorziene omstandigheden afzeggen voor Kakofonie, maar gelukkig hebben wij de Hurkers bereid gevonden om naar Reeuwijk toe te komen. Wij heten hen dan ook van harte welkom als (alweer) de 14e deelnemer.
 
08-01-2002 BOARZE PIEPERS ALS 14E DEELNEMER
De Boarze Piepers uit Vugt doen mee aan Kakofonie. Samen met de Hurkers uit Eindhoven reageerden zij op de uitvraag om de opengevallen plek van de Zandhazen in te vullen. Helaas moeten wij de Hurkers teleurstellen omdat de Boarze Piepers eerder waren met hun inschrijving.
 
24-12-2001 HAZEPOTEN TREKKEN ZICH TERUG
De Hazepoten uit Schoonhoven hebben zich plotsklaps als deelnemer teruggetrokken. Hierdoor is een plaats vrijgekomen voor een nieuwe deelnemer. Heeft je kapel nog niets te doen op deze avond en heb je interesse neem dan contact met ons op. Wil je meer info over het festival, de deelnemers, etc. neem dan ook contact op.
 
08-12-2001 STEMMINGMEESTER WORDT STADSPRINS
Zaterdag 8 december is bekend gemaakt dat onze kersverse stemmingmeester Jan Oerlemans als stadsprins Floris XXVII van Pijpenburg het komende seizoen 2001-2002 het Goudse carnaval zal leiden. Zijn adjudant is een bekende binnen het Goudse carnaval, nl. Hans de Graaff. Gezamelijk zullen zij op 19 januari de stemmingmeters begeleiden.
 
28-11-2001 FLUUTJES UIT BUSSUM DOEN MEE AAN KAKOFONIE 2002
Een leuk bericht voor de Fluutjes uit Bussum. Minder leuk is het voor de Mertplekkers. Zij kunnen door te kleine bezetting toch niet van de partij zijn. Van harte welkom Fluutjes !
 
13-11-2001 NIEUWE STEMMINGMEESTER
Nadat Jaap den Boon vorig jaar na 8 jaar trouwe dienstzijn fuctie als stemminmeester heeft neergelegd is Jan Oerlemans bereid gevonden deze "zware" taak op zich te nemen.
 
13-11-2001 DEELNEMERS 2002 BEKEND!
Dit jaar gelukkig geen teleurgestelde kapellen die uitgeloot zijn, want er hebben precies 14 kapellen ingeschreven. De deelnemers zijn dus bekend.
 
11-11-2001 INSCHRIJVING GESLOTEN
De inschrijving voor Kakofonie 2002 is gesloten !